Over mij …

img_2969-3Welkom op mijn website. Neem een kijkje in míjn wereld van fotografie door de portfolio te bezoeken. Op zoek naar een fotograaf met oog voor detail? Je bent bij mij aan het juiste adres. Ik zou het leuk vinden als je ook mijn Facebook-pagina bezoekt.

Mijn naam is Mario Hofstee. Fotograaf in Hoogeveen. Ik ben getrouwd. We hebben twee kinderen. Toen ik nog een klein jongetje was liep ik al met een camera rond. Ik was enigszins geïnspireerd door een oom die fotografie als professie had. Wat later werd ik actief in een fotoclub waar ik mijn films ontwikkelde en foto’s afdrukte in een ‘doka’.

Sinds de komst van digitale camera’s heb ik de stap richting ‘passie’ en ‘fanatisme’ weer gezet. Eenvoudig begonnen om de draad weer op te pakken. Toen “de vlam opnieuw in de pan sloeg” ben ik tot aanschaf van professionele apparatuur overgegaan.

Als ik m’n camera pak raak ik helemaal in m’n element. Omgang met de personen die ik mag fotograferen vind ik heel boeiend. Ik sta er soms versteld van hoe mensen ‘ontdooien’ voor de camera waarvan ik van tevoren dacht er een zware dobber aan te hebben. Na overleg met jou denk ik mijn opdrachten van tevoren uit zodat ik weet wat we gaan maken. Natuurlijk blijft er voldoende ruimte voor spontane momenten. Soms probeer ik in aanloop naar de shoot al wat uit om op de dag zelf niet voor verrassingen te staan. Ik ben een zeer geduldig fotograaf. Dat is van grote waarde om jou op een plezierige manier ‘mee te krijgen’. Plezier vind ik dan ook erg belangrijk. Een super eindresultaat is m’n doel. Dit móet perfect zijn, eerder ben ik niet tevreden.
Ik ben altijd uit op foto’s die anders zijn, niet 13 in een dozijn. Beelden waar ik m’n ‘artistieke ei’ in kwijt kan vind ik de grootste uitdaging. Mijn werk kenmerkt zich door rust, helderheid, hoge scherpte en licht.

Mijn kracht zit vooral in portret-, bruids-, product- en bedrijfsfotografie. Vrij werk zoals natuur- en sportfotografie vind ik ook leuk om te doen. Af en toe de Urban Explorer uithangen is spannend en uitdagend. Ook beauty-shoots met visagie vind ik super om te doen. Voorbeelden zie je in m’n portfolio.

Waar werk ik mee?

+ Camera’s:
Canon EOS 5D Mark II
Canon EOS 550D

+ Objectieven:
Canon EF 24-105mm f/4.0L IS USM
Canon EF 70-200mm f/2.8L USM IS Type II
Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art

+ Studioverlichting:
Canon Speedlite 600EX-RT flitser
2 Bowens Gemini 500 Pro Monolight draadloze flitskoppen
1 Bowens Gemini 400Rx draadloze flitskop
Diverse modifiers (softboxen en beautydish)

+ De foto’s bewerk ik met:
Adobe Photoshop Lightroom CC
Adobe Photoshop CC