Over mij …

Welkom op mijn website. Neem een kijkje in míjn wereld van fotografie door het portfolio te bezoeken. Op zoek naar een fotograaf met oog voor detail? Je bent bij mij aan het juiste adres. Ik zou het leuk vinden als je ook mijn Facebook-pagina bezoekt.

Mijn naam is Mario Hofstee. Fotograaf in Hoogeveen. Toen ik nog een klein jongetje was liep ik al met een camera rond. Ik was enigszins geïnspireerd door een oom die fotografie als professie had. Wat later werd ik actief in een fotoclub waar ik mijn films ontwikkelde en foto’s afdrukte in een ‘doka’.

Sinds de komst van digitale camera’s heb ik de stap richting ‘passie’ en ‘fanatisme’ weer gezet. Eenvoudig begonnen om de draad weer op te pakken. Toen “de vlam opnieuw in de pan sloeg” ben ik tot aanschaf van professionele apparatuur overgegaan.

Als ik m’n camera pak raak ik helemaal in m’n element. Omgang met de personen die ik fotografeer vind ik heel boeiend. Ik sta er soms versteld van hoe mensen ‘ontdooien’ voor de camera waarvan ik van tevoren dacht er een zware dobber aan te hebben. Na overleg met jou denk ik mijn opdrachten van tevoren uit zodat ik weet wat we gaan maken. Natuurlijk blijft er voldoende ruimte voor spontane momenten. Soms probeer ik in aanloop naar de shoot al wat uit om op de dag zelf niet voor verrassingen te staan. Door klanten word is als zeer geduldig en kundig omschreven. Dat is van grote waarde om jou op een plezierige manier ‘mee te krijgen’. Plezier vind ik dan ook erg belangrijk.

Een super eindresultaat is m’n doel. Dit móet perfect zijn, eerder ben ik niet tevreden.
Ik ben altijd uit op foto’s die anders zijn, niet 13 in een dozijn. Beelden waar ik m’n ‘artistieke ei’ in kwijt kan vind ik de grootste uitdaging. Mijn werk kenmerkt zich door rust, helderheid, hoge scherpte en licht.

Om mijn werk op het gewenste niveau te brengen gebruik ik professionele nabewerkingsprogramma’s. Ik ben gecertificeerd voor Photoshop Lightroom en Photoshop CC. Hiermee ben ik in staat om bijvoorbeeld portretten net dat extra stukje pit of schoonheid mee te geven.

Mijn kracht zit vooral in portret-, bruids-, product- en bedrijfsfotografie. Vrij werk zoals natuur- en sportfotografie vind ik ook leuk om te doen. Af en toe de Urban Explorer uithangen is spannend en uitdagend. Ook beauty-shoots met visagie vind ik super om te doen. Voorbeelden zie je in m’n portfolio.

×